Vrijdag 16 januari is de Vooruitgroep begonnen.

Een aantal kinderen uit groep 5 t/m 8 die wel wat extra uitdaging kan gebruiken, komen een uur bij elkaar om te werken aan een extra opdracht. Voor de kinderen best even spannend, want het is voor hen nog onbekend terrein.

Ze zijn begonnen met het maken van een werkstuk. Het onderwerp hiervoor mochten ze zelf kiezen. Ze maken het werkstuk aan de hand van een werkstukwijzer. Deze werkstukwijzer is een hulpmiddel om een werkstuk volgens een stappenplan tot een goed resultaat te kunnen brengen.
Voor de kinderen van groep 5 en 6 best lastig, want het is voor het eerst dat ze op school een werkstuk moeten maken. Voor de kinderen van groep 7 en 8 is het maken van een werkstuk enigszins bekend. Zij maken er als extra opdracht een power point presentatie bij.

De grootste uitdaging voor alle kinderen zit in het plannen van de tijd dat je aan je werkstuk kunt besteden. Het is de bedoeling dat ze zoveel mogelijk in de klas doen. Dat betekent dat de leerkrachten daar rekening mee houden. De leerkrachten proberen, in samenspraak met de leerlingen, de lesstof voor hen compacter aan te bieden, zodat ze tijd hebben voor ander uitdagend werk. In dit geval dus het werkstuk.

De tweede bijeenkomst hebben ze met elkaar geëvalueerd hoe het de afgelopen week is gegaan en of ze ergens hulp bij nodig hadden. Het leuke was dat iedereen super enthousiast is! Zo werd er gezegd;’In de klas zit ik gewoon te popelen om verder te mogen gaan met mijn werkstuk.’
Volgens mij een teken dat we op de goede weg zijn!